Vaarschool Drechtsteden

Een gepensioneerde Rijkswaterstaat schipper deelt meer dan 40 jaar kennis en ervaring met cursisten, voor het behalen van hun vaarbewijs en de begeleiding tijdens praktijkdagen.

‘Gezellig met een formele ondertoon' is de visie van Vaarschool Drechtsteden. Met dit als uitgangspunt hebben we de rebranding en de nieuwe website ontwikkelt, die het mogelijk maakt voor gebruikers om zich snel en eenvoudig in te schrijven voor cursussen en praktijkdagen.

www.vaarschooldrechtsteden.nl
Logo compilatie Vaarschool Drechtsteden

Strategie

Tijdens de ontdekkingsfase hebben we samen met Vaarschool Drechtsteden hun doelen, uitdagingen en doelgroep in kaart gebracht. Deze informatie vormt het uitgangspunt voor de ontwikkeling van alle uitingen.

Primaire uitdagingen in dit project zijn het ontwikkelen van een unieke visuele identiteit die opvalt tussen de concurrentie en de doelgroep aanspreekt, en een solide basis leggen voor toekomstige uitingen.

Logo deconstructie Vaarschool Drechtsteden

Logo deconstructie

Het logo is samengesteld uit twee aspecten, namelijk water en educatie. Het logo is daardoor niet alleen een echte eye-catcher maar ook conversation starter. Het ontwerp is eenvoudig, onderscheidend en identificeerbaar met het merk.

Vaarschool Drechtsteden posters

Kleur en typografie

De oorsprong van het kleurenpallet is het maritieme vlaggen alfabet, de felle kleuren en strakke vormen maakt dat de huisstijl opvalt tussen de concurrentie en doelgroepgericht is. Met de zorgvuldig geselecteerde typografie, zorgen we voor duidelijke communicatie in de headlines en een fijn te lezen content door een kleiner body font.

Typografie Vaarschool Drechtsteden
Visitekaartje Vaarschool Drechtsteden
Tas Vaarschool Drechtsteden
Vaarschool Drechtsteden sign

Website

Een naadloze doorvertaling van offline naar online onmisbaar. Met de focus op het informeren van de gebruiker en uiteindelijk conversie, hebben we de website als een template opgebouwd. Elementen op de website kunnen worden hergebruikt waardoor we in een snel tempo de website konden bouwen en in de toekomst eenvoudig kunnen uitbreiden.

Door een inschrijfsysteem te koppelen aan de website die aanmeldingen direct met Vaarschool Drechtsteden communiceerd, hebben we ervoor gezorgd dat de gebruiksvriendelijkheid niet alleen bij de gebruiker gewaarborgd is maar ook bij Vaarschool Drechtsteden.

Vaarschool Drechtsteden website

Wil jij dit ook?

Geen probleem, we helpen je graag!

Neem contact op